Main menu

Predavači

Predavači Srpske Vinske Akademije ugledni su stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u teorijskom i praktičnom radu u oblasti vinskog biznisa.

 

Aleksandar Duković

aleksandar-dukovicOblasti:
Sistematski tejsting vina
Vinske regije i internacionalni vinski biznis i marketing

Aleksandar Duković, novinar i publicista, osnivač je i direktor Srpske Vinske Akademije. Trenutno je u završnoj fazi studija na Diploma WSET Level 4, najvišem stepenu edukacije u okviru WSET sistema školovanja, Takođe, nosilac je Diplome Advanced Course Wines and Spirits Internacional na Austrijskoj vinskoj akademiji, gde trenutno i studira Diploma WSET nivo.

Osnivač je i glavni i odgovorni urednik magazina Wine Style od 2006. godine. Koautor je publikacije Najbolje vinarije ex-Yu, koja je imala dva izdanja, i organizator brojnih uglednih vinskih događaja (WS Salon vina u hotelu Zira, SuperWine u Porto Montenegru, kao i Regionalne konferencije o vinu koja svake godine u Beograd dovodi eminentne stručnjake iz vinskog sveta). Radi kao konsultant u nekoliko domaćih vinarija u oblasti marketinga, brendiranja i procene kvaliteta vina.


Dr Saša Matijašević

sasa-matijasevicOblast:
Osnove vinogradarstva

Saša Matijašević diplomirao je 1995. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu na Odseku za voćarstvo i vinogradarstvo. Od 1996. godine zaposlen je na ovom Fakultetu, na Katedri za Vinogradarstvo. Magistrirao je 2001. godine, a doktorirao 2010, na grupi za Ampelologiju.

Autor je većeg broja naučnih i stručnih radova koji su objavljivani na domaćim i međunarodnim skupovima i u časopisima, a takođe je i koautor dve monografije. Učestvovao je u realizaciji većeg broja naučnih, stručnih i edukativnih projekata koji su finansirani od strane Ministarstva za nauku i Ministarstva za poljoprivredu Republike Srbije.


Dr Marko Malićanin

marko-malicaninOblast:
Osnove proizvodnje, sazrevanja i flaširanja vina

Marko Malićanin diplomirao je 2004. godine na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Odseku za prehrambenu tehnologiju biljnih proizvoda. Na istom fakultetu, na Katedri za hemiju i biohemiju, doktorirao je 2014. godine. Licencu Odgovornog projektanta prehrambeno tehnoloških procesa stekao je 2008. godine i od tada se aktivno bavi projektovanjem vinarija. U periodu od 2005 – 2006. godine radio je u vinariji Vino Župa iz Aleksandrovca, a od 2006. godine zaposlen je u vinariji Rubin, u kojoj je 2013. godine imenovan za tehničkog direktora.

Autor je više naučnih radova iz oblasti prehrambene tehnologije biljnih proizvoda. Član je Ocenjivačke komisije Ministarstva za poljoprivredu Republike Srbije u okviru Panela za senzorno ocenjivanje vina, zatim Komisije za priznavanje sorti, podloga i klonova vinove loze, a član je i Stručne radne grupe za izradu nacrta Zakona o vinu.


Đuro Tošić

djuro-tosicOblasti:
Vinske regije i servis vina

Sommelier i poznavalac vina sa zavidnim iskustvom u vinskom biznisu. Nosilac je Diplome Advanced Course  na Austrijskoj vinskoj akademiji, gde trenutno studira Diploma WSET nivo. Karijeru je započeo kao sommelier u beogradskom restoranu Franš, a zatim je radio kao generalni menadžer firme Tody Gebr.Heinemann, zastupnika nekoliko renomiranih svetskih vinskih kuća. Pohađao je nekoliko prestižnih vinskih treninga, kao što su Trening za sommeliere u Burgundiji, Šampanj trening u Šampanji, kao i Marketing trening u organizaciji grupacije Moet Hennessy. Deo je najuže redakcije magazina Wine Style od njenog osnivanja. Takođe je posvećen i vinskoj edukaciji, a iza sebe ima brojne kurseve i radionice koje je organizovao i za profesionalce i za ljubitelje vina.


Predrag Gavrilović

predrag-gavrilovicOblast:
Čuvanje i servis vina

Predrag Gavrilović radi kao sommelier od 2003. godine – najpre u beogradskom restoranu Franš, a zatim na kruzerima kompanije Silver Sea Cruises, gde je na kraju radio kao Head Sommelier i Maitre D’ Sommelier u Relais & Chateau Restaurant. Od 2010. do 2011. godine radio je kao wine manager u kompaniji Tody GH koja se bavi uvozom vina, a od 2013. do 2014. kao Head sommelier na kruzerima kompanije Disney Cruise Line. Od 2014. angažovan je u firmi Barter Koming.


Gostujući predavač: Thomas Curtius

Oblast:
Čuvanje i servis vina
Sistematski pristup testiranju vina

Nosilac je titule Weinakadmier Austrijske vinske akademije, kao i diplome WSET nivo 4, i to kao najbolji evropski student WSETprograma za  2010. Trenutno je pred polaganjem završnog ispita na uglednom Institutu Masters of Wine u Londonu. Član je Alumni Advisory Board, tela u okviru WSET Instituta i zadužen je za komunikaciju i koordinisanje aktivnosti WSET diplomaca u Evropi. Dugogodišnji je saradnik magazina Wine Style, a aktivno je uključen i u rad WeinAgentin agencije koja se bavi marketingom, komunikacijom i distribucijom vina.

 

Profesionalizam

Eminentni predavači

Sertifikovane diplome

Sistematičnost edukacije

Facebook