Main menu

O nama

Srpska vinska akademija osnovana je 2015. godine u Beogradu, sa ciljem da doprinese podizanju nivoa profesionalizma u svim oblastima vinskog biznisa u Srbiji.

Partner Srpske vinske akademije je Austrijska Vinska Akademija (Weinakademie Österreich), pod čijim nadzorom su kreirani programi naših kurseva. Polaznici koji uspešno polože završni ispit Profesionalnog kursa Srpske vinske akademije ostvaruju pravo na popust od 30 % na cenu za Advanced course, kao i prateći i WSET Level 3 sertifikat, u organizaciji Austrijske vinske akademije u Rustu.

Austrijska Vinska Akademija postoji 23 godine, jedna je od najuglednijih institucija na svetu u oblasti vinske edukacije, a svoje aktivnosti sprovodi u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Italiji. Njeni kursevi rade se po standardima britanskog WSET instituta (Wine and Spirit Education Trust), koji je globalno najpriznatiji sistem školovanja u vinskom biznisu i trenutno se primenjuje u 55 zemalja sveta.

Primarni zadatak Srpske vinske akademije jeste edukacija profesionalaca zaposlenih u svim segmentima vinskog biznisa, a naša diploma predstavlja standard znanja koje je osnova za profesionalno bavljenje ovim poslom. Takođe, ovaj program namenjen je i ljubiteljima vina koji imaju ambicije da svoje znanje o vinu podignu na profesionalni nivo.

Kurs namenjen profesionalcima u organizaciji Srpske vinske akademije poželjna je kvalifikacija za eventualni nastavak školovanja po WSET programu na Austrijskoj Vinskoj Akademiji (www.weinakademie.at).

Osim toga, kreirali smo i dvodnevni kurs namenjen ljubiteljima vina koji žele da steknu elementarno znanje  o vinu.

Profesionalizam

Eminentni predavači

Sertifikovane diplome

Sistematičnost edukacije

Facebook