Main menu

Predavači

Predavači Srpske Vinske Akademije ugledni su stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u teorijskom i praktičnom radu u oblasti vinskog biznisa.

 

Aleksandar DukovićDiploma WSET Level 4, Weinakademiker

aleksandar-dukovicOblasti:
Sistematski tejsting vina
Vinske regije i internacionalni vinski biznis i marketing

Aleksandar Duković, novinar i publicista, osnivač je i direktor Srpske Vinske Akademije. Jedini je nosilac prestižnih titula DiplomaWSET level 4 i Weinakademiker u Srbiji.

Osnivač je i glavni i odgovorni urednik magazina Wine Style od 2006. godine. Koautor je publikacije Najbolje vinarije ex-Yu, koja je imala dva izdanja, i organizator brojnih uglednih vinskih događaja (WS Salon vina u hotelu Zira, SuperWine u Porto Montenegru, kao i Regionalne konferencije o vinu koja svake godine u Beograd dovodi eminentne stručnjake iz vinskog sveta). Radi kao konsultant u nekoliko domaćih vinarija u oblasti marketinga, brendiranja i procene kvaliteta vina.


Dr Saša MatijaševićProfesor na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu

sasa-matijasevicOblast:
Osnove vinogradarstva

Saša Matijašević diplomirao je 1995. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu na Odseku za voćarstvo i vinogradarstvo. Od 1996. godine zaposlen je na ovom Fakultetu, na Katedri za Vinogradarstvo. Magistrirao je 2001. godine, a doktorirao 2010, na grupi za Ampelologiju.

Autor je većeg broja naučnih i stručnih radova koji su objavljivani na domaćim i međunarodnim skupovima i u časopisima, a takođe je i koautor dve monografije. Učestvovao je u realizaciji većeg broja naučnih, stručnih i edukativnih projekata koji su finansirani od strane Ministarstva za nauku i Ministarstva za poljoprivredu Republike Srbije.


Dr Marko Malićanin

marko-malicaninOblast:
Osnove proizvodnje, sazrevanja i flaširanja vina

Marko Malićanin diplomirao je 2004. godine na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Odseku za prehrambenu tehnologiju biljnih proizvoda. Na istom fakultetu, na Katedri za hemiju i biohemiju, doktorirao je 2014. godine. Licencu Odgovornog projektanta prehrambeno tehnoloških procesa stekao je 2008. godine i od tada se aktivno bavi projektovanjem vinarija. U periodu od 2005 – 2006. godine radio je u vinariji Vino Župa iz Aleksandrovca, a od 2006. godine zaposlen je u vinariji Rubin, u kojoj je 2013. godine imenovan za tehničkog direktora.

Autor je više naučnih radova iz oblasti prehrambene tehnologije biljnih proizvoda. Član je Ocenjivačke komisije Ministarstva za poljoprivredu Republike Srbije u okviru Panela za senzorno ocenjivanje vina, zatim Komisije za priznavanje sorti, podloga i klonova vinove loze, a član je i Stručne radne grupe za izradu nacrta Zakona o vinu.


Đuro Tošić

djuro-tosicOblasti:
Vinske regije i servis vina

Sommelier i poznavalac vina sa zavidnim iskustvom u vinskom biznisu. Nosilac je Diplome Advanced Course  na Austrijskoj vinskoj akademiji, gde trenutno studira Diploma WSET nivo. Karijeru je započeo kao sommelier u beogradskom restoranu Franš, a zatim je radio kao generalni menadžer firme Tody Gebr.Heinemann, zastupnika nekoliko renomiranih svetskih vinskih kuća. Pohađao je nekoliko prestižnih vinskih treninga, kao što su Trening za sommeliere u Burgundiji, Šampanj trening u Šampanji, kao i Marketing trening u organizaciji grupacije Moet Hennessy. Deo je najuže redakcije magazina Wine Style od njenog osnivanja. Takođe je posvećen i vinskoj edukaciji, a iza sebe ima brojne kurseve i radionice koje je organizovao i za profesionalce i za ljubitelje vina.


Predrag Gavrilović

predrag-gavrilovicOblast:
Čuvanje i servis vina

Predrag Gavrilović radi kao sommelier od 2003. godine – najpre u beogradskom restoranu Franš, a zatim na kruzerima kompanije Silver Sea Cruises, gde je na kraju radio kao Head Sommelier i Maitre D’ Sommelier u Relais & Chateau Restaurant. Od 2010. do 2011. godine radio je kao wine manager u kompaniji Tody GH koja se bavi uvozom vina, a od 2013. do 2014. kao Head sommelier na kruzerima kompanije Disney Cruise Line. Od 2014. angažovan je u firmi Barter Koming.


Nenad Lukić

Oblast:
Čuvanje i servis vina

Sommelier sa svestranim, višegodišnjim iskustvom u vinskom biznisu.
Profesionalnu afirmaciju sticao je kroz poziciju sommeliera u beogradskom restoranu Žabar od 2003. do 2006. godine, gde je ponovo radio od 2010. do 2014. godine.
Internacionalno sommeliersko iskustvo sticao je radeći na kruzerima kompanija Carnival Cruise Lines od 2006. do 2007. godine i Celebrity Cruises tokom 2010. godine.
Radio je i kao menadžer prodaje u kompaniji TodyGH koja se bavi uvozom vina, a zatim na pozicijama menadzera u restoranima Balsac i Caffe Caffe & Fish od 2014. do 2017. godine. Trenutno radi kao generalni menadžer na postavljanju koncepcije restorana Magelan.


Gostujući predavač: Thomas Curtius

Oblast:
Čuvanje i servis vina
Sistematski pristup testiranju vina

Nosilac je titule Weinakadmier Austrijske vinske akademije, kao i diplome WSET nivo 4, i to kao najbolji evropski student WSETprograma za  2010. Trenutno je pred polaganjem završnog ispita na uglednom Institutu Masters of Wine u Londonu. Član je Alumni Advisory Board, tela u okviru WSET Instituta i zadužen je za komunikaciju i koordinisanje aktivnosti WSET diplomaca u Evropi. Dugogodišnji je saradnik magazina Wine Style, a aktivno je uključen i u rad WeinAgentin agencije koja se bavi marketingom, komunikacijom i distribucijom vina.

 

 

Profesionalizam

Eminentni predavači

Sertifikovane diplome

Sistematičnost edukacije

Facebook